CRÒNICA DE LA CURSA 2013

El diumenge 10 de Febrer és va cel.lebrar el II Duatló de Carretera La Noguera Esport, a Sant Llorenç de Montgai, dins les instal.lacions del complex "La Noguera Càmping&Bungalow".


El dia es presentava fred, com de costum en terres Noguerenques en época hivernal, però ens acompanyava el sol i la calor dels 223 duatletes que es vàren desplaçar fins aquest bonic paratge Lleidatà, per disputar una cursa , que a priori, es presentava molt emocionant, degut al alt nivell dels atletes que hi participàven.La cursa constava de tres sectors. Un primer de 5km a pèu, amb un repit de 100m al 8%. Un segon sector de ciclisme en principi de 22km, però que per causes tècniques i per seguretat , es va decidir allargar fins als 27,5km , i fer un gir de 180º dins el bonic poble de Vilanova de la Sal. Aquests 5,5km de més, eren gairebé planers, menys 1km de pujada al 5% de mitja.
El tercer sector de cursa pedestre, eren 2,1km sense cap complicació , tan sols una petita pujada de 100m al 5%.

L´inici de la cursa va ser explosiu, sortida dels atletes per cobrir els primers 5km de running , gir de 180º i 200 metres de cursa pel costat del pantà de Sant Llorenç, al capdavant Ivan Limia, Xavier Jové,Lluis Vila, Xavier Torrades, Joan Ruvireta, Antoni Carulla,Eduard Queralt, Lucas Mola entre molts altres que es disputaven les primeres plaçes.

 El ritme marcat per Limia va aconseguir estirar el grup capdavanter on seguien els primeres espases del Dualtó català.
Torrades aconsegueix arribar al Box de transició en primer lloc amb un temps de 15'26",seguit de Vila,Ruvireta,Limia i la resta dels perseguidors, tots en un marge estretíssim de temps.

En dones Eva Ledesma, va posar un ritme molt alt, impossible de seguir per les seves rivals i aconsegueix arribar a la transició Run-Bike en un temps de 17'24", avantatjant a la segona i tercera en entrar, Sara Loher i Pilar Rus en gairebé 1'30".


El port de Vilanova va complir en exigència, tot i no ser un port dur, amb una pendent mitja del 4,8% , té algunes zones amb 6 i 7%de mitja i rampes del 8 i 10%, i a tot això hi afegim 9km i un ritme de cursa infernal, fa veure l´home del mall a més d´un.
Torrades seguia al capdavant amb Ruvireta , Vila va ser caçat gairbé arribant al km 6 de pujada pels grup de Jové on  Vila, amb problemes de salut ja previs a la cursa, no va poder seguir la roda de Jové i companyia fins a coronar el port de vilanova i fer el gir de 180º. Limia es despenjava i perdia opcions a lluitar pel podi, després d´un gran primer sector de cursa a pèu. El guanyador de 2012 , Antoni Carulla, també perdia opcions al perdre més de 2 minuts amb el grup capdavanter.
 La baixada, molt ràpida i tècnica, amb revolts de 180º i corves en "S" , va fer que Vila tornés a connectar amb el  grup que lluitava per la tercera posició amb Viladoms,Jové,Marimon i Lázaro.
Al davant Torrades i Ruvireta seguien mantenint més d´un minut vers els seus perseguidors.
Eva Ledesma seguia apretant i va aconseguir ampliar el seu avantatge en més de 4' en el tram ciclista, seguida per Sara Loher , que treia 1' de ventatja a Veronica Aveni i Eulàlia Calveras al arribar a la T2.


L´´ultim sector de cursa a pèu, veia com sortia Torrades en primera posició amb un rapidissima transició, seguit per Ruvireta a pocs metres, i a més d´un minut arribava el grup que lluitaria per la tercera plaça final.
Transició rapidissima de Jové que li permet sortir davant dels seus contrincants, surten Lázaro,Viladoms,Marimon i Vila.
Vila aconsegueix remuntar posicions amb el millor parcial del Sector3 ,atrapa a Jové i aconsegueixen posar metres pel mig dels seus perseguidors. Al davant Torrades del REUS-PLOMS, augmenta uns segons el seu avantatge amb Ruvireta i aconsegueix una merescuda victòria. Ruvireta segon classificat amb uns grans parcials i es queda a 14" de la primera posició,gran cursa del duatleta del CN.VIC-ETB. La lluita pel tercer lloc seria entre Jové i Vila, que fins a 300m abans de la línea d´arribada anaven junts, però un gran canvi de ritme de Jové i amb Vila acusant l´esforç per atrapar-lo, no el pot seguir i Jové del CERRR igualada, arriba en tercera posició i 1er Júnior, Lluis Vila entra 4º a 5" del de Ponts. Gran cursa de Viladoms del Reus Ploms, 5è i primer V1, seguit per Marimon del FastTriatlón i Lázaro ,1º Sub23, del CN.Vic.

En fémines, Ledesma també marca el millor parcial del tercer sector amb 7'42" , i s´emporta la Victòria amb una gran superioritat vers les seves rivals.  Sara Loher del FastTriatlón entra en segona posció a més de 6' de Ledesma, gran cursa de Loher controlant en tot moment a la seva perseguidora i Tercera classificada final, Veronica Aveni del CN.Vic a més d´1' però amb el handicap d´haver competit sense pedals automàtics i tenir de córrer amb pedals stándard. 4º posició per Eulàlia Calveras i primera V1 del CTJS.Abadesses, i en 5º Lloc Pilar Rus del Reus-Ploms.

Les classificacions de la cursa Duatló La Noguera, per la lliga de clubs queden així:

Categoria Clubs Femenina:
1º FASTTRIATLON (Loher-Gutiérrez-Pardo)
2º CTJS.ABADESSES ( Calveras-Cusidó-Bosch)
3º Triatló BCN-TRIFORFUN (Villasante-Del Aguila-Estefam)

En categoría Clubs Masculina:
1º CN.REUS-PLOMS (Torrades-Viladoms-Carulla)
2º C.N.VIC-ETB  ( Ruvireta-Lázaro-Padrós)
3º FASTTRIATLÓN (Marimón-Mola-Pagés)

Aqui podeu veure les classificacions Generals i per Grups edat:  (CLASSIFICACIONS CLICK AQUI)

Us agraïm a tots els participants al duatló el haver vingut a competir amb nosaltres i us esperem en la propera edició de 2014, on hi haurán alguns canvis que us agradarán força! Ho donarem tot per vosaltres.

Gràcies també a tots els Col.laboradors, spónsors i voluntaris que han fet possible aquest Duatló la Noguera, i sense ells, hagués estat del tot impossible.
Agraïr en especial a Càmping la Noguera per volcar-se amb la prova i facilitar al máxim la feina de tots els qui hem col.laborat i organitzat aquesta cursa.

 Aviat penjarem les fotografies. Podeu veure algunes instantànees al nostre Facebook, http://www.facebook.com/duatlolanoguera i també ens podeu seguir a Twitter @duatlolanoguera .

Ens trobem en la propera edició 2014! Moltes gràcies a tots!No hay comentarios:

Publicar un comentario